Ako urovnať susedské spory aj bez súdu


Na tému susedských sporov už bol natočený rad filmových komédií, drám i rodinných seriálov a mohli by sme povedať, že témy na vytváranie filmových scenárov sú nevyčerpateľné. Ľudia si na seba vymyslia toľko nepríjemností, až by ste možno žasli, kde sa v nich berie toľko zloby a toľko negatívne zamerané fantázie. Napríklad sú známe prípady, keď sa susedia handrkovali o čerešne, ktoré zo stromov pri plote prerastajú na susedný pozemok, niekde si ľudia vojdú do vlasov kvôli štekaniu veľkého psa, niekomu vadí zápach chovaných sliepok, niekto sa sťažuje na časté rezanie dreva na píle a mohli by sme pokračovať donekonečna.

susedské spory

Niektoré typy sporov sú riešiteľné ústnou dohodou, ale sú aj také situácie, kedy sa bez právnej pomoci nezaobídete. Každý nie je na dohodu ochotný pristúpiť a medzi nami sú aj ľudia zámerne zlí, ktorí majú v sebe zakorenené vlastnosti niekoho pokoriť, ublížiť mu a mať navrch. Dominancia a submisivita sú negatívne ľudské vlastnosti a bývajú nielen príčinou susedských sporov, ale aj všetkých vojnových konfliktov.

právna pomoc

Našťastie však existuje právny poriadok a odborníci, ktorí na jeho dodržiavanie dohliadajú. Okrem policajtov a orgánov činných v trestnom konaní sú to predovšetkým právnici v Bratislave, ktorí svojich klientov zastupujú v právnych sporoch, alebo sú k dispozícii v rámci právneho poradenstva. Mnoho susedských sporov môže byť natoľko zamotaných a spletitých, že vyžadujú veľmi opatrnú analýzu a riešenie, a riešiť právne spory rôznymi formami vydierania a násilia, čoho sa niektorí ľudia dopúšťajú, je samozrejme krajne nevhodné a nebezpečné.

Ak sa vám prihodí s vašimi susedmi či inými ľuďmi vo vašom mieste bydliska sporná situácia, a vnímate, že by vyžadovala pohľad niekoho s právnym vzdelaním, neváhajte sa obrátiť na skúsených advokátov s viac ako štyridsaťročnou praxou. Prax a skúsenosti právnika môžu byť pre takéto životné udalosti veľmi nápomocné.

Posted in Web